Vår på Stoby!

Våren är här och vi börjar se om fasad, uterum, trädäck och andra platser i hemmet som vi nyttjar mer när det börjar bli varmt. 

Nu har vi stort fokus på utomhusprodukter och butiken är full av inspiration och kampanjer! Och inte minst står vår kunniga personal redo att visa och berätta allt du behöver veta inför årets utesäsong.

 

Vi ses!

Vi rekommenderar!

Med Grön-Fri från Jape får du en produkt som är effektiv mot alger och lav. För alla ytor utomhus såsom fasader, tak, marksten m.m.

Grön-Fri och Prick-Fri

Mot påväxt av alger och lav, för alla ytor och material utomhus. Påväxt försvinner med tiden på väderutsatta ytor och ny påväxt förhindras.

Läs mer.

Grön-Fri spruta

5-liters kvalitetsspruta för Fri-serien med stor öppning för enkel påfyllning.

Läs mer.

Tänk på säkerheten!

Få längre räckvidd så att du slipper klättra på tak, hyr en Grön-Fri spruta för 16 liter med förlängningsskaft hos oss!

Olika produkter

Olika underlag kräver olika behandlingar. Fråga gärna oss om du är osäker, vi vet hur du bäst tar hand om, och ger lång livslängd till dina utomhusytor.

Ta hand om din uteplats

Ge terrassen lite extra kärlek om du vill att den ska hålla sig fin länge! Vi har produkter för både underhåll och för att ge terrassen det utseende du önskar.

Fråga oss om du är osäker på vad som är bäst för just din uteplats!

Golv till uterummet

Bjelins klickgolv i keramisk komposit är lätta att installera, lika varma som trä och starkare än keramiska plattor. Ett av få golv som fungerar i uterummet! Välkommen in till vår butik för att se flera olika utföranden.

Nedan ser du några olika varianter, se mer på Bjelins hemsida.

Mörkgrå skiffer

Betong granit

Mörkgrå slät skiffer

Ljus varmgrå

Vi får aldrig nog av att grilla!

Finns det något vi svenskar älskar mer än att grilla?

Hos oss hittar du ett utvalt sortiment med grillar från Napoleon, ett varumärke som är synonymt med kvalitet, nyskapande design och bra livslängd sedan 1976.

Nyhet från Napoleon!

Napoleon Freestyle™ är en modellserie kvalitativa gasolgrillar i storlekar från tre till fyra brännare och med olika funktioner.Freestyle 425

Freestyle™ 425 har fyra bottenbrännare i rostfritt stål med en totaleffekt av 13,6 kW och en grillyta på 60x45 cm.

Vi matchar priserna!

Prata med oss innan du beställer varor på nätet och låt oss vara med i matchen. Vi ger även offerter på större köp, så tveka inte - fråga oss! 

Kunskapen, närheten och servicen får du alltid på köpet!

Till butikens startsida

Tips till dig som ska måla om huset

Har det blivit dags att måla om huset? Läs våra fem punkter nedan för ett lyckat resultat!

1. För att få ett bra resultat är det viktigt att du väljer lämplig färgtyp till ditt hus. Är du minsta tveksam om vilken färg som huset är målat med tidigare, eller om du vill byta till någon annan färgkvalitet är det en bra idé att rådgöra med en av våra Fasadexperter.

2. Tänk även på att skaffa bra verktyg, säkra stegar, bockar och ställningar om det behövs. 

3. Gör rent! Tidigare målade fasade ska först rengöras. 

  • Vät ytan med vatten så rengöringsmedlet inte sugs in i fasaden. 
  • Skrubba hårt nedsmutsade ytor med rotborste eller liknande. En tvättborste med vattenmunstycke är ett praktiskt hjälpmedel. 
  • Skölj noggrant med rent vatten. 

4. Skrapa bort eventuell lös och flagnande färg. Tidigare målade ytor som är mycket blanka eller hårda mattas ned genom slipning eller stålbortsning. Sprickor och fogar ska tätas. 

5. Grundmåla alla omålade ytor med grundfärg eller fläckgrunda på omålade partier.

 

Tips!

  • Kontrollera fuktkvoten - Före målning ska träet vara torrt och ha en fuktkvot under 16%
  • Måla aldrig på kalla eller solheta ytor
  • Måla inte när det finns risk för regn och dagg

Kom in till oss i butiken och prata med våra Fasadexperter om du vill ha fler tips och råd. Vi kan komma hem och titta på din fasad -helt kostnadsfritt!
Vi kan även ge dig en offert på hela arbetet, så kan du få tid över till annat. Självklart kan du använd ditt ROT-avdrag när du anlitar våra målare.