Det var i Stoby allt började

Stoby Måleri AB startades 1969 av målarmästare Göran Olsson och Gittan Olsson, i deras hem i Stoby utanför Hässleholm. Från början var Stoby ett rent måleriföretag, dels hemma hos privatkunden, men även på större objekt. Genom åren har entreprenadverksamheten utökats med tjänster inom golv, kakel, kök och bad.

Butik och industrifärg

I början av 80-talet beslutade man att utöka med fler företagsgrenar och 1982 öppnades vår butik på Okvägen i Hässleholm. 

1988 utökades verksamheten med försäljning av färg och förnödenheter till industrin, såsom verkstäder, billackerare, metall-, trä-, möbel- och husindustrier m fl. 

Från idé till färdigställande

Idag finns Stobys hantverkskontor på flertalet orter runtom i Skåne, Småland och Halland. Vårt huvudkontor finns i Hässleholm, ett stenkast från Stoby där allt en gång började. I Hässleholm finns även vår butik och här förverkligas dagligen våra kunders inredningsdrömmar.

Vår styrka har alltid varit, och är fortfarande, att vi kan vara med kunden från idé till färdigställande. Våra kunder uppskattar att de kan komma till oss med en dröm, som vi sedan förverkligar tillsammans. Vi erbjuder inspiration i vår butik, vägledning och rådgivning av vår duktiga personal och sist men inte minst, kvalificerade hantverkstjänster. 

Men det är inte bara privatpersoner som vänder sig till Stoby. Stobys entreprenad anlitas vid både större och mindre uppdrag av professionella beställare. Uppdragen kan vara allt från små punktinsatser till totallösningar inom måleri, golv, kakel, kök och bad.

En familj av lokalt ledande hantverksexperter

Sedan maj 2020 är Stoby en del av Layer Group, en av Sveriges största aktörer inom ytskiktstjänster. Gruppen utgörs av väletablerade företag med lång branscherfarenhet inom ytskikt. Läs mer om Layer Group på deras hemsida.

 

Affärsidé

Att leverera rätt utbud av produkter och tjänster för hus, hem och företag. Vi erbjuder idé, kunskap och kvalitet för den medvetne kunden.

 

 

Hållbarhet

Som arbetsgivare och delaktig i samhällsbyggnation påverkar Stobys verksamhet samhället och människorna som lever där i, på både kort och lång sikt. Vi lägger därför stor vikt vid att det vi planerar och genomför ska vara hållbart. En god förståelse för våra intressenters krav och behov bidrar till ökade möjligheter att göra rätt priorteringar i vårt arbete. 

 

Leverantörshandbok

För att göra det enklare för er som leverantör att göra affärer med Stoby har vi en informativ leverantörshandbok. Våra kunders ständigt ökade krav på högkvalitativa produkter, och professionellt utförda tjänster (kvalificerade hantverkstjänster) ställer höga förväntningar på vår organisation. Med en ständig utveckling och ett ständigt förbättringsarbete är denna leverantörshandbok ett viktigt och ömsesidigt instrument i denna fortsatta utvecklingsprocess.

Läs hela leverantörshandboken här!

Visselblåsning

Via Stobys visselblåsarkanal kan du i egenskap av arbetstagare, arbetssökande, volontär, praktikant, inhyrd konsult eller dylikt rapportera missförhållanden som begåtts i ett arbetsrelaterat sammanhang i din arbetsgivares verksamhet. Din rapport ska avse missförhållanden som det finns ett allmänintresse av att de kommer fram. Med allmänintresse menas i detta sammanhang förhållanden som normalt sett är allvarliga och som angår en krets av personer som kan betecknas som allmänheten.

Läs mer på vår visselblåsarkanal.