Det var i Stoby allt började

Stoby Måleri AB är ett familjeföretag som startades 1969 av målarmästare Göran Olsson och Gittan Olsson, i deras hem i Stoby utanför Hässleholm. Idag drivs företaget av deras tre söner, Stefan, Peter och Rickard. 

Måleri i grunden

Från början var Stoby ett rent måleriföretag, dels hemma hos privatkunden, men även på större objekt. Genom åren ha entreprenadverksamheten utökats med tjänster inom golv, kakel, kök och bad.

I början av 80-talet beslutade man att utöka med fler företagsgrenar och 1982 öppnades vår första butik på Okvägen i Hässleholm. 

1988 utökades verksamheten med försäljning av färg och förnödenheter till industrin, såsom verkstäder, billackerare, metall-, trä-, möbel- och husindustrier m fl. 

Stoby idag

Idag finns Stoby på nio orter runtom i Skåne, Småland och Halland. Vi har nio hantverkskontor och fyra butiker, varav tre är köksbutiker i samarbete med Ballingslöv. Vår flaggskeppsbutik finns fortfarande på Okvägen i Hässleholm och här förverkligas dagligen våra kunders inredningsdrömmar.

Vår styrka har alltid varit, och är fortfarande, att vi kan vara med kunden från idé till färdigställande. Våra kunder uppskattar att de kan komma till oss med en dröm, som vi sedan förverkligar tillsammans. Vi erbjuder inspiration i våra butiker, vägledning och rådgivning av våra duktiga personal och sist men inte minst, kvalificerade hantverkstjänster. 

Men det är inte bara privatpersoner som vänder sig till Stoby. Vi jobbar med många stora projekt inom allt från stambyten, köksinstallationer och målerientreprenader till läggning av fogfria golv och totalentreprenader. 

Affärsidé

Vi inom hela Stobygruppen skall leverera idé, kunskap och kvalité som motsvarar kundens förväntningat. Stobygruppens unika bredd av tjänster och produktutbud skall ses som ett mervärde för våra användare och kunder. Vi ger förnyelse åt människors vardag och skapar atmosfärer som förmedlar känslor både i hemmet och på arbetet. 

Stobys styrelse

Sponsring

Stoby stöttar årligen många lokala klubbar och vi är glada över att vi kan vara med och bidra till ett aktivt föreningsliv för barn, ungdomar och vuxna. Vill du ansöka om sponsring från oss, klicka här.