Det var i Stoby allt började

Stoby Måleri AB är ett familjeföretag som startades 1969 av målarmästare Göran Olsson och Gittan Olsson, i deras hem i Stoby utanför Hässleholm. Idag drivs företaget av deras tre söner, Stefan, Peter och Rickard. 

Måleri i grunden

Från början var Stoby ett rent måleriföretag, dels hemma hos privatkunden, men även på större objekt. Genom åren ha entreprenadverksamheten utökats med tjänster inom golv, kakel, kök och bad.

I början av 80-talet beslutade man att utöka med fler företagsgrenar och 1982 öppnades vår första butik på Okvägen i Hässleholm. 

1988 utökades verksamheten med försäljning av färg och förnödenheter till industrin, såsom verkstäder, billackerare, metall-, trä-, möbel- och husindustrier m fl. 

Stoby idag

Idag finns Stoby på flertalet orter runtom i Skåne, Småland och Halland. Vi har elva hantverkskontor och fyra butiker, varav tre är köksbutiker i samarbete med Ballingslöv. Vår flaggskeppsbutik finns fortfarande på Okvägen i Hässleholm och här förverkligas dagligen våra kunders inredningsdrömmar.

Vår styrka har alltid varit, och är fortfarande, att vi kan vara med kunden från idé till färdigställande. Våra kunder uppskattar att de kan komma till oss med en dröm, som vi sedan förverkligar tillsammans. Vi erbjuder inspiration i våra butiker, vägledning och rådgivning av vår duktiga personal och sist men inte minst, kvalificerade hantverkstjänster. 

Men det är inte bara privatpersoner som vänder sig till Stoby. Vi jobbar med många stora projekt inom allt från stambyten, köksinstallationer och målerientreprenader, till läggning av fogfria golv och totalentreprenader. 

Affärsidé

Att leverera rätt utbud av produkter och tjänster för hus, hem och företag. Vi erbjuder idé, kunskap och kvalitet för den medvetne kunden.

 

 

Hållbarhet

Som arbetsgivare och delaktig i samhällsbyggnation påverkar Stobys verksamhet samhället och människorna som lever där i, på både kort och lång sikt. Vi lägger därför stor vikt vid att det vi planerar och genomför ska vara hållbart. En god förståelse för våra intressenters krav och behov bidrar till ökade möjligheter att göra rätt priorteringar i vårt arbete. 

Är du mer nyfiken på Stobys hållbarhetsarbete? Läs vår kompletta Hållbarhetsredovisning för 2020 här!

Leverantörshandbok

För att göra det enklare för er som leverantör att göra affärer med Stoby är det nu glädjande att vi kan presentera vår första leverantörshandbok. Våra kunders ständigt ökade krav på högkvalitativa produkter, och professionellt utförda tjänster (kvalificerade hantverkstjänster) ställer höga förväntningar på vår organisation. Med en ständig utveckling och ett ständigt förbättringsarbete är denna leverantörshandbok ett viktigt och ömsesidigt instrument i denna fortsatta utvecklingsprocess.

En familj av lokalt ledande hantverksexperter

Stoby är en del av Layer Group, en av Sveriges största aktörer inom ytskiktstjänster. Gruppen utgörs av väletablerade företag med lång branscherfarenhet inom ytskikt. Läs mer om Layer Group på deras hemsida.

Ta del av deras Hållbarhetsredovisning för 2020.