Det här kan vi erbjuda dig!

Stobys butik i Hässleholm har ett brett utbud av produkter och tjänster. Nedan får du en översikt på vad vi kan erbjuda dig. Under respektive avdelning kan du läsa mer om det som intresserar dig.

Välkommen till butiken!

 

Öppettider

Vardagar: 9-18, Lördagar: 9-13

Röda dagar har vi stängt

 

För avvikande öppettider t.ex. påsk, midsommar, jul eller andra högtider klicka här! 

Stoby fynd

På Blocket hittar du vår outlet där vi har riktigt bra priser på produkter som utgår ur vårt sortiment, eller utställningsprodukter som skall slumpas bort. Vem vet, ditt nya kök kanske kan fyndas där?

Avvikande öppettider 2018

Skärtorsdag 29-mar torsdag 09.00-18.00
Långfredag 30-mar fredag Stängt
Påskafton 31-mar lördag 09.00-13.00
Påskdagen 01-apr söndag Stängt
Annandag påsk 02-apr måndag Stängt
Valborgsmässoafton 30-apr måndag 09.00-18.00
1:a maj 01-maj tisdag Stängt
Kristihimmelsfärd 10-maj torsdag Stängt
Pingstafton 19-maj lördag 09.00-13.00
Pingstdagen 20-maj söndag Stängt
Nationaldagen 06-jun onsdag Stängt
Midsommarafton 22-jun fredag Stängt
Midsommardagen 23-jun lördag Stängt
Allahelgonsafton 02-nov fredag 09.00-18.00
Allahelgons dag 03-nov lördag Stängt
Julafton 24-dec måndag Stängt
Juldagen 25-dec tisdag Stängt
Annadagjul 26-dec onsdag Stängt
Nyårsafton 31-dec måndag Stängt

Tack!

Stort tack till alla kunder och leverantörer som gjorde vårt senaste event så lyckat! Butiken var full av aktivitet på både fredagen och lördagen och stämningen var verkligen på topp.

På fredagen hade vi Alexandra Zazzi här som bjöd på mat och det var många som frågade efter hennes recept. Som utlovat har hon nu skickat recepten till oss och de kommer här:

 

Sotad lax på hjärtsallad

8 fingerbitar ca 4 personer tilltugg

Lax (gör den gärna dagen innan)

1 portionsbit ca 120-130 gr laxfilé utan skinn, tidigare fryst

1 msk flingsalt

1 msk paprikapulver

1 msk chilipulver

Blanda kryddorna och rulla laxen däri. Värm upp en non-stickpanna och lägg i laxen, ca 10 sekunder på varje sida, kärnan i mitten skall vara rå. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten. Skär laxen i tunna skivor vid servering.

 
Tomatsalsa

2 salladslökar

10 cocktail tomater

salt och peppar

1 msk olivolja

färsk basilika eller koriander

Hacka salladslökar och klyfta tomater, rör samman med hackade färska örter samt olivolja och smaka av med salt och peppar.

 
Grön ärtkräm

1 dl små gröna ärter

2 msk majonnäs

1 msk crème fraiche

salt och malen svartpeppar

Mixa ärter fint i matberedare eller stavmixer. Rör ihop med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
 

Att lägga i

8 blad hjärtsallad
 

Kavringkrisp

1 skiva kavring

1 klick smör

Hacka brödet fint med kniv, rosta i en stekpanna tills det börjar få färg. Lägg i en klick smör och rör runt. Förvara torrt.

Vid montering:

Lägg ut salladsbladen, klicka i tomatsalsa, lägg sedan på ett par skivor lax, en klick ärtkräm och avsluta med kavringkrisp.

 

Pastasallad med pesto och soltorkade tomater

ca 8 personer tilltugg

150 g fusillipasta (skruvar) helst De Cecco

1 dl avrunna fint hackade soltorkade tomater (inlagda)

pesto (räcker till 2-3 satser)

2 krukor basilika, använd bladen och de späda kvistarna

1,5 dl ligurisk olivolja

50 g pecorino sardo

100 g parmesan

1,5 msk pinjenötter

1 vitlöksklyfta

havssalt

 

Gör gärna så här:

Pesto

Lägg alla ingredienserna i en matberedare med knivtillsats. Kör ihop snabbt och smaka av med salt och en udd peppar.

 

Pasta

Koka upp vatten med salt och lägg i pasta. Koka tills al dente, med tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten direkt efteråt.

Vid servering, blanda samman pasta och pesto, strö över soltorkade tomater och gärna lite färskriven ost.

 

Karl-Johan soppa

ca 8-10 personer tilltugg

0,5 dl torkad karljohansvamp

1 schalottenlök eller liten gullök

1 msk smör

0,5 l god kycklingbuljong

0,5 l grädde

0,5 dl vitt vin

Salt och peppar

Ruccola att toppa med

 

Blötlägg svampen i minst 30 minuter, skölj. Finhacka löken. Krama ur svampen och lägg i kastrull tillsammans med smör. Låt svettas i någon minut och häll vätskan från svampen (ej bottensatsen) och buljongen. Låt sjuda i 30 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 30 minuter. Smaka av med vittvin, salt och peppar. Låt sjuda i ytterligare någon minut.

Servera soppan i liten skål eller glas gärna med hackad ruccola på toppen.